Bedrijfsduurzaamheid

Fundamentals

Logo ontwerp

Veranker maatschappelijk verantwoord ondernemen in het DNA van uw organisatie

Workshop door een coöperatie samenwerking tot stand gekomen.

De wereld is volop in beweging om het klimaatprobleem aan te pakken, dat steeds groter en duidelijker wordt. Behalve de energietransitie, is er ook een grondstoffentransitie gaande. Investeerders, consumenten en potentiële werknemers worden steeds kritischer en organisaties die niet meegaan in deze beweging zullen het langzaam maar zeker steeds moeilijker gaan krijgen. Daarom zijn de meeste grotere organisaties in meer of mindere mate bezig met het thema sustainability, circulaire economie van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Echter, om mee te kunnen in de transities die gaande zijn moet er fundamenteel naar de bedrijfsvoering worden gekeken. Het gaat om herziening van de strategie van de organisatie, en dit heeft weer gevolgen voor de architectuur en de implementatie.  Een bedrijf dat gewend was om producten te verkopen en nu naar een lease model gaat om meer circulair te werken, heeft heel andere systemen nodig. En om de CO2 footprint te reduceren spelen ook serverparken een steeds grotere rol. Dus architectuur en keuzes bij IT zijn onmisbare schakels in de transitie.

Deze training wordt door Strategy Alliance en/of diens associates verzorgd.

Voor wie

De training richt zich op professionals  die op zoek zijn naar een praktische werkwijze voor digitale duurzame transformaties. De cursus biedt concrete tools voor het doen van onder andere impact analyses en een actieplan.

 • Consultant

 • Business Architect

 • Data Architect

 • Enterprise Architect

 • IT Architect

 • Project-/Programmamanager

 • Product Owner

 • Agile Coach

De Aanpak

Deze training richt zich op het concreet kunnen maken van duurzame digitale transformatie voor de eigen organisatie en is daarom praktijkgericht opgezet. In het eerste deel verdiep je je in de kernconcepten van verduurzaming en digitale transformaties. Daarna volgt de praktische toepassing, in een praktijkcase. De training wordt gegeven in twee delen van 3 uur.

Inhoud

Deze training behandeld de volgende onderwerpen:

 • De context van Sustainability en Digitale Transformaties.

 • Het belang van een integrale aanpak.

 • Introductie van het Framework for Strategic Sustainable Development (FSSD) en een praktisch, op o.a. TOGAF gebaseerd framework voor Digitale Transformaties.

 • Welke tools worden waar ingezet binnen het Digitale Transformatie proces.

 • De deliverables van toepassing op FSSD binnen Digitale Transformaties.

Voorkennis

Je hebt enige basis kennis rondom projectmanagement, digitale transformatie en architectuur.

Studiemateriaal

De cursus wordt gegeven aan de hand van een presentatie en whitepapers. Er worden handouts van de presentatie verstrekt.

Certificering

Na afronden van de online training ontvangt elke participant een digitaal certificaat van deelname. Ondertekent door de manager van Strategy Alliance Academy en de workshop trainers/facilitators.

Kosten

Trainingskosten: 

€ 550,-

Trainingsmateriaal: 

€ 0,-

Kosten totaal:

€ 550,-

Alle bedragen zijn exclusief BTW.

Aanmelden

Voor aanmelden vragen we u contact op te nemen met Els Kraft van ons Academy Team via +31(0)850220040.


Of stuur een email naar: academy@strategy-alliance.com. We nemen binnen één werkdag contact met u op.