Data Management in Depth

Practitioner

Logo ontwerp

Krijg voldoende grip op data om waarde te creëren met data

Steeds meer organisaties investeren in datamanagement (DM). Het doel is om voldoende ‘grip op data’ te krijgen om ‘waarde te creëren met data’. Datamanagement wordt steeds meer gezien als een strategische discipline en organisaties lanceren initiatieven om hun datamanagementcapaciteiten te verbeteren.


Deze initiatieven worden vaak gemotiveerd door:

  • De strategische driver om meer datagedreven te worden.

  • Een wettelijke verplichting om (meer) in control te zijn over het beheer en gebruik van data assets.

Zeker gezien de breedte van het werkveld (van datastrategie en governance tot kwaliteitsmanagement en het ontwerpen van databases) is een team van professionals nodig. Elk teamlid brengt een specifieke set vaardigheden naar de tafel. Veelvoorkomende thema's in dit licht zijn:

  • Datageletterdheid en een diep begrip van wat data is en wat het betekent om data als een asset te beheren.

  • De mentaliteit van het combineren van vaardigheden om een ​​databeheercapaciteit op te bouwen die helpt om zijn visie te bereiken.

Onze observatie is dat het een uitdaging is om professionals te vinden die data-savvy zijn en comfortabel kunnen communiceren met business en IT-mensen, op strategisch, tactisch en operationeel niveau van de organisatie.

Deze training wordt door Strategy Alliance en/of diens associates verzorgd.

Voor wie

De training richt zich op professionals die actief bezig zijn met data in hun dagelijks werk, maar nog geen expert zijn op het vlak van datamanagement. De training zit op het snijvlak tussen de business en IT. Daarnaast mikt de training ook op het snijvlak tussen het strategische, tactische, en operationele vlak. Met andere woorden, we blijven weg van de pure strategische uitdagingen en de dagdagelijkse beslommeringen van business- en IT-professionals. De training is industrie-agnostisch en is dus relevant voor professionals uit allerlei branches zoals Overheid, Finance, Telecom, etcetera.

De Aanpak

Er is geen eenvoudig programma dat op wonderbaarlijke wijze al uw uitdagingen op het gebied van gegevensbeheer oplost. Bij Strategy Alliance geloven we in de kracht van professionaliteit, wat betekent dat de sleutel tot succes ligt in het bouwen van een team dat elke uitdaging aan kan die op hun pad komt. Samen heeft het team een gedegen kennis van alle relevante datamanagementdisciplines.

We bieden diepgaande training die professionals zal helpen om:
a) een diepere fundamentele kennis van gegevens opdoen, en
b) de kennis van de datamanagementvaardigheden verbeteren door deze te koppelen aan dit verbeterde fundament.

Deze training heeft vier hoofdcomponenten. De onderwerpen zijn:
• Inzicht in data/databases door de lens van het relationele model en normaalvormen.
• Ontwerpen van effectieve datastructuren met ERD-Managing data als troef, gekoppeld aan het branchereferentiemodel DAMA DMBOK.
• Een kort overzicht van moderne dataplatforms.

Inhoud

Dag 1:

Leg de basis voor een beter begrip van a) wat gegevens zijn en b) hoe deze kunnen worden gestructureerd voor effectief gebruik.


Dag 2:

Ontwerp betere datastructuren door de relatie tussen ‘data’ en ‘realiteit’ te begrijpen. Gebaseerd op het boek “Data and reality” van William Kent.


Dag 3:

Krijg een dieper inzicht in gegevensbeheer door naar gegevensbeheerfuncties te kijken door de lens van gegevensmodellering.


Dag 4:

Kort overzicht van moderne platformen en (data)architecturen.

Voorkennis

Professionals die actief bezig zijn met data in hun dagelijks werk, maar nog geen expert zijn op het vlak van datamanagement.

Studiemateriaal

De cursus wordt met gebruik van o.a. online collaboratie tools (Miro, MS Powerpoint) verzorgt. Na de training worden (digitale) handouts van het cursusmateriaal verstrekt.

Certificering

Na afronden van de onlinetraining ontvangt elke participant een digitaal certificaat van deelname. Ondertekent door de manager van Strategy Alliance Academy en de workshop trainers/facilitators.

Kosten

Trainingskosten: 

€ 2.200,-

Trainingsmateriaal: 

€ 0,-

Kosten totaal:

€ 2.200,-

Alle bedragen zijn exclusief BTW.

Aanmelden

Voor aanmelden vragen we u contact op te nemen met Els Kraft van ons Academy Team via +31(0)850220040.


Of stuur een email naar: academy@strategy-alliance.com. We nemen binnen één werkdag contact met u op.