Enterprise Risk & Security Architecture

Advanced

Logo ontwerp

Enterprise Risk & Security Architecture

Informatiebeveiliging is cruciaal. Welke onderdelen van uw organisatie moeten worden beschermd tegen cybercriminaliteit en welke onderdelen zijn minder belangrijk? Hoe breng je veiligheid en bruikbaarheid in evenwicht? En hoe weet je dat je veilig genoeg bent? Vrijwel elke organisatie is volledig afhankelijk van IT voor de uitvoering van hun kernbedrijfsprocessen. Vanwege deze afhankelijkheid nemen de informatiebeveiligingsrisico's aanzienlijk toe. Cybercriminaliteit groeit snel en kan leiden tot verschillende inbreuken op de informatiebeveiliging, zoals: onderbreking van uw bedrijfsvoering, lekken van informatie of diefstal van klantgegevens. Informatiebeveiligingsrisico's zijn reële bedreigingen geworden die organisaties niet kunnen negeren. De EU-richtlijn gegevensbescherming legt hoge boetes op als gegevens zonder kennisgeving worden gelekt. Elke organisatie moet een Enterprise Risk and Security Architecture hebben om informatiebeveiligingsrisico's aan te pakken en om de privacy en informatie van haar werknemers en klanten te beschermen. Hoe veilig is uw organisatie? Bent u tevreden over de informatiebeveiliging van uw organisatie? Deze vragen zijn vrij moeilijk te beantwoorden zonder een Enterprise Risk and Security Architecture (ERSA). Een ERSA biedt een raamwerk om het privacy- en beveiligingsbeleid te koppelen aan de operationele beveiligingsmaatregelen. Het geeft een overzicht van de onderlinge afhankelijkheden tussen de zakelijke privacy- en beveiligingseisen op hoog niveau en de gedetailleerde, technische maatregelen.

Deze training wordt door Strategy Alliance en/of diens associates verzorgd.

Voor wie

 • Consultant  

 • Businessarchitect 

 • Enterprisearchitect 

 • IT Architect  

 • Privacy Officer 

 • Security Manager 

 • Corporate Information Security Officer 

De Aanpak

Deze klassikale training is erg praktijkgericht opgezet. In het eerste deel verdiep je je in de kernconcepten van de aanpak om business requirements goed afgewogen aan te laten sluiten op security oplossingen. Daarna ga je aan de slag met de praktische toepassing ervan. Het is een interactieve training, waarbij theorie wordt toegepast op een praktijkcase. De trainers hebben jarenlange ervaring met het opzetten en implementeren van architectuur en security architectuur in de praktijk. Zij leggen duidelijk de concepten uit en laten zien hoe je die effectief toepast de architectuur om effectiever en efficiënter tot security oplossingen te komen.

Inhoud

 • Introductie Security Architecture en Risk Management.

 • Positionering van Security Architectuur.

 • Organisatie rondom de Security Architectuur capability.

 • Het proces om tot een effectieve en efficiënte Security Architectuur te komen.

 • Security Architecture deliverables.

 • Kennis en vaardigheden rondom Security Architectuur.

Voorkennis

Je hebt enige ervaring als architect/enterprise architect.

Studiemateriaal

De cursus wordt met gebruik van o.a. online collaboratie tools (Miro, MS Powerpoint) verzorgt. Na de training worden (digitale) handouts van het cursusmateriaal verstrekt.

Certificering

Na afronden van de online training ontvangt elke participant een digitaal certificaat van deelname. Ondertekent door de manager van Strategy Alliance Academy en de workshop trainers/facilitators.

Kosten

Trainingskosten: 

€ 1.650,-

Trainingsmateriaal: 

€ 0,-

Kosten totaal:

€ 1.650,-

Alle bedragen zijn exclusief BTW.

Aanmelden

Voor aanmelden vragen we u contact op te nemen met Els Kraft van ons Academy Team via +31(0)850220040.


Of stuur een email naar: academy@strategy-alliance.com. We nemen binnen één werkdag contact met u op.