Visueel Ontwerpen en Communiceren

Basic

Logo ontwerp

Workshop Visueel Ontwerpen en Communiceren

Workshop door een coöperatie samenwerking tot stand gekomen.

Altijd al willen weten hoe het is om functioneel en toch mooi(er) te kunnen visualiseren?

Om als volwassene weer te leren tekenen zodat je met je klant en/of collega beter visueel kan communiceren. Tijdens een vergadering, teamsessie, strategie dialoog of om probleem gestuurd visueel oplossingen te bedenken.


Altijd al willen weten hoe dan een boodschap, besluit en/of (team)strategie visueel tot stand komt? Zodanig dat de boodschap scherper, duidelijker en to-the-point over komt. Dat men (uw publiek) in een oogopslag de rode draad vat. Deze aanpak ondersteunt op visuele wijze effectief de besluitvorming.


Een impressie op YouTube.

Deze training wordt door Strategy Alliance en/of diens associates verzorgd.

Voor wie

Voor een ieder die zijn boodschap met een combinatie van tekst, illustraties en visuele canvassen wil overbrengen.

De Aanpak

Onze (standaard) aanpak is erop gericht een ieder in staat te stellen in 10 stappen een visuele boodschap samen te stellen. Van concept naar beeld in 10 stappen.
De aanpak kent 3 fasen:
Stappen 1 t/m 4: weer (functioneel) leren tekenen, schetsen en doodlen.
Stappen 5 t/m 8: visueel ontwerpen van de boodschap, achterhalen van de essentie en bepalen van een effectieve compositie.
Stappen 9 en 10: uitwerken van de visuele boodschap, in samenhang met het team (draagkracht stimuleren met visualisatie) en pitchen.

Inhoud

De stappen 1 t/m 4 oriënteren zich o.a. op tekenen van 2D vormen, werken met teksten / typografie i.r.t. illustraties, mensen, characters en 2D composities (‘visual thinking’) en canvassen. Tijdens de sessies worden referenties van Internet en/of boeken gebruikt en benadrukt. Hier ontwaken en stimuleren we uw creatief vertrouwen (‘creative confidence’).


De stappen 5 t/m 8 oriënteren zich o.a. op tekenen in 3D vormen, behandelen de principes van perspectief,  3D compositie en het ontwerpend denken (‘design thinking’) om een scherpe visuele boodschap te maken. Hier bouwen we verder aan uw vermogen om een visuele superster te worden!


In de laatste 2 sessies helpen we u draagkracht met positieve energie te generen met uw visualisaties. En op uiterst creatieve wijze te pitchen. En daarmee uw boodschap krachtig neer te zetten. Of vliegend met een nieuw elan uw (positief) besluit te halen.


Aan de basis van onze aanpakken liggen methodes als Design en Visual Thinking, Lean Startup en TU Delf’s Design Sketching ontwerpproces.


Trainer(s) / Faciliator(s)

De workshop wordt verzorgt door (in volgorde van opkomst):

  • Andy Lo Tam Loi, in het dagelijks leven werkzaam als projectmanager, animation/video content creator en/of visual facilitator betrokken bij innovatie projecten bij zowel profit als non-profit organisaties. Een ‘manusje’ van alles wat met innovatie, storytelling, Design Thinking en Lean Startup te maken heeft.

  • Stephan Timmers, is sinds 2003 actief als commercieel illustrator voor onder meer 3FM, Nike, BAYER, Ziggo en TNO. Wat hem onderscheidend maakt van andere illustratoren is zijn vaardigheid om met grote overzichtstekeningen complexe dingen simpel te maken. Hij publiceerde in eigen beheer diverse educatieve stripboeken, waaronder het eerste wiskundestripboek ter wereld in 2012. In 2015 illustreerde Stephan de kinderboekentrilogie over voetballer Arjen Robben waar meer dan 100.000 exemplaren van zijn verkocht.

Voorkennis

Er is geen specifieke voorkennis nodig, slechts de durf, creativiteit en inspiratie om veel te willen tekenen.

Studiemateriaal

Na de workshop is het studiemateriaal inbegrepen, deze worden digitaal beschikbaar gesteld.
⁃ Digitale Reference Card met de 10 stappen.
⁃ Alle gebruikte templates en werkvormen gedurende de workshop.

Materiaal waarmee gewerkt wordt:
⁃ Een pak A4 blanco papier.
⁃ Een standaard fineliner (0,5mm, zwart).
⁃ Een Sharpie (zwart) of iets vergelijkbaars.
⁃ Een set kleurstiften van de Hema (12 kleuren).

Certificering

Na afronden van de (online) training ontvangt elke participant een digitaal certificaat van deelname. Ondertekent door de manager van Strategy Alliance Academy en de workshop trainers/facilitators.

Kosten

Trainingskosten: 

€ 550,-

Trainingsmateriaal: 

€ 0,-

Kosten totaal:

€ 550,-

Alle bedragen zijn exclusief BTW.

Aanmelden

Voor aanmelden vragen we u contact op te nemen met Els Kraft van ons Academy Team via +31(0)850220040.


Of stuur een email naar: academy@strategy-alliance.com. We nemen binnen één werkdag contact met u op.